Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zvířata na silnicích

ŽĎÁRSKO: Řidiči se setkávají i stády divokých prasat 

Dopravní policisté i tento měsíc šetří dopravní nehody, při kterých vběhla lesní zvěř pod kola dopravních prostředků. V tomto měsíci jich policisté zaznamenali již sedm. Ve čtyřech případech se řidiči střetli se srnci či srnami a ve třech karambolech figurovala stáda divokých prasat. Škoda je prozatím pouze u těchto nehod ve výši 487 000 korun. K posledním nehodám došlo v úterý a středu.

 

Dne 25. září krátce po půl desáté večer jel osmnáctiletý řidič s vozidlem Peugeot 306 ve směru od obce Stržanov k Vojnovu Městci. V mírné levotočivé zatáčce, před odbočkou na obec Škrdlovice, mu vběhlo do jeho směru jízdy z pravé strany stádo divokých prasat. Střetu už řidič nedokázal zabránit a dvě zvířata narazila do vozu. Po chvilce ale z místa utekla. Řidič zraněn nebyl. Policisté u něj provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla škoda nejméně 7 000 korun.


 

K další nehodě došlo patnáct minut po půlnoci 26. září, kdy srna vběhla pod kola vozu Škoda Octavia. K nehodě došlo mezi obcemi Ořechov a Osová Bítýška. Šestačtyřicetiletý řidič nebyl zraněn. I jeho dechová zkouška na místě provedená policisty byla negativní. Škoda na uhynulé zvěři a na poškozeném vozidle je vyčíslena na 24 000 korun.

 

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

27. září 2012


 

vytisknout  e-mailem