Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Zvládl patnáct vloupání na Sušicku

Pachatel zadržen 

      Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání 29 letý muž z obce u Sušice a byl obviněn pro pokračující přečin krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
     V pondělí 6. února 2012 večer přišel syn majitelky v Sušici do domu a zjistil, že se zde nachází pachatel a případ oznámil na policii. Policisté muže na místě zadrželi a převezli na obvodní oddělení a následně do policejní cely, protože na muže byl vydán příkaz k zatčení Okresním soudem v Klatovech. Muž se přečinu krádeže dopustil i v posledních třech letech a byl za tento čin odsouzen.
Dalším šetřením policisté zjistili, že do uvedeného domu se v době od poloviny měsíce prosince 2011 do 6. února 2012 vloupal opakovaně nejméně pětkrát. Uvnitř dům prohledal a odcizil lyžařskou výstroj, sportovní oblečení, ruční nářadí, elektroniku a další věci.
     Pachatel postupně od měsíce listopadu loňského roku do 6. února letošního roku u obce Nezdice na Šumavě postupně vnikl do dvou rekreačních chalup a několika chat, u kterých rozbil skleněné výplně v oknech, vnikl dovnitř a objekty prohledal. V první chalupě nic neodcizil a z druhé odnesl potraviny, polštáře, deky, rychlovarnou konvici a další věci a uvařil si i polévku.
Z první chaty odcizil kuchyňské nože, sadu příborů, bodové žárovky, keramickou dózu a konzervy. V druhé chatě si vzal měch na rozdmýchání ohně a z třetí odnesl elektrickou lampu, spací pytel a vojenské kalhoty.
Koncem měsíce ledna vnikl na další pozemek a oknem vnikl do čtvrté chaty a odnesl indukční vařič, tašku,bundu, svítilnu a nalezenými klíči si odemkl dveře do sklepa a odcizil šest masových konzerv, čtyři plastové lahve s nealkoholickými nápoji, tlakovou myčku a z kůlny vzal brusku, křovinořez, travní sekačku, sběrač listí, nůžky a 60 litrů benzinu a oleje, kdy kůlnu uzamknul.
V pátém případě z chaty odnesl batoh, tři láhve s vínem a deset konzerv. U další chaty vnikl do garáže a odnesl kanystr s pěti litry benzinu.
Ve třech případech vnikl opakovaně do sedmé chaty, kde přespal a snědl potraviny, vzal satelitní přijímač, dalekohled a plynovou pistoli. V osmé chatě odcizil televizor a ze sklepa motorovou sekačku a kosu.
     V Sušici v lokalitě Na Štěbetce pod Svatoborem v jedné chatě přespal a vzal elektrickou vrtačku, kuchyňskou váhu, dvě trička a sošku. Z kůlny u druhé odnesl sekačku a ve třetí chatě vypáčil dveře a odcizil přijímač digitálního vysílání, dva prodlužovací kabely a oblečení.
Na dalším pozemku ve čtvrté chatě rozbil okenici i skleněnou výplň v okně a uvnitř odcizil rádiem řízený vrtulník, venkovní čidlo, hygienické potřeby, dva klobouky a ze sklepa tlakovou myčku, prázdné lahve od piva, motorovou kosu i s příslušenstvím.
    V areálu firmy v Sušici z vozidla zn. Audi odcizil autorádio a ze skladu odnesl různé lovecké dančí a jelení trofeje.a odčerpal z nakladače 70 litrů motorové nafty.
    Odcizením věcí pachatel způsobil škodu ve výši 214 905 Kč a poškozením zařízení 37 222 Kč. Pachatel se k trestné činnosti doznal a byla provedena i prověrka na místě. Muž část odcizených věcí vydal, ukázal další věci, které měl uschované, ale část odcizených věcí prodal a peníze použil pro vlastní potřebu. Pachatel byl eskortován do věznice k výkonu trestu odnětí svobody.
 

nprap. Ladmanová Dana

9.2.2012

vytisknout  e-mailem