Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zvolil cestu falešné identity

DĚČÍN - A přeci čelí té své ... 

Vydával se za jiného
 
VARSNDORF – Policistům se podařilo na základě vzájemné spolupráce lapit vykutáleného lapku, jenž cestoval po celé zemi. Na různých místech našeho území  za sebou zanechával  nepříjemné vzpomínky a ustarané tváře okradených lidí. Pohrával si nejen s cizí identitou, ale často  se uchýlil i k překročení zákona. Ve čtvrtek jednadvacátého března 2013 ovšem skončil v rukou pražských policistů, kteří mu ve spolupráci s varnsdorfskými kolegy přichystali nejedno sdělení podezření z jeho minulých přešlapů. Zdejší strážci zákona byli od začátku loňského prosince zaměstnáni krádeží peněženky s osobními doklady, která zmizela z uzamčené kanceláře sociální sestry v  místní nemocnici. Neposeda ovšem neutekl daleko a téměř v zápětí skončil v rukou zdejšího pracovníka, který svou všímavostí a odvahou zabránil dalším starostem okradené ženy. Věci jí byly navráceny a lapený muž putoval na varnsdorfské obvodní oddělení. Jak se později ukázalo, nenechavý muž v ten samý den pravděpodobně zabloudil i do rodinného domu nedaleko nemocnice, odkud zmizel odložený notebook s finanční hotovostí a dámskými hodinkami. Od minulého čtvrtka čelí cestovatel z Vysočiny sdělení podezření ze tří přečinů, jež ho mohou připravit až tři roky svobody.
 
Utekl i s klenoty
 
VARNSDORF – Do varnsdorfského klenotnictví zavítal uprostřed minulého týdne nevítaný zákazník.  Ochotnou prodavačku nejprve vyzval k předložení řetízků ze zlatého kovu, poté obsluhu počastoval nemilými slovy a společně se stojanem vystavených klenotů vzal nohy na ramena a z místa činu utekl. Škoda čítala necelých čtyřiatřicet tisíc korun českých. Další kroky zaskočené obsluhy vedly k telefonnímu aparátu, díky kterému se o případ začala zajímat i rumburská kriminálka. O tři dny později už dopadený lupič dřímal v policejní cele, ze které jeho kroky směřovali k policejnímu komisaři, jenž ho v sobotu třiadvacátého března letošního roku obvinil z trestného činu loupeže. Zástupci děčínského soudu podanému návrhu na uvalení vazby vyšli vstříc, a tak o den později   obviněný muž putoval do vazební věznice v Ústeckém kraji. Před sebou má kromě jiného i vyhlídku možné ztráty svobody v délce od dvou do deseti let.
 
S pomluvou až na úřad
 
RUMBURK - Někdy nás řeči o druhých mohou zavést až do kanceláře strážců zákona. Obyvatelka šluknovského výběžku čelí již od konce ledna letošního roku informacím, jež jí značně znepokojují a narušují spokojený život. Jelikož jí tyto „zaručené“ zprávy poškozují nejen v očích druhých, ale i u zaměstnavatele, vložila se do případu možné pomluvy rumburská policie, která oznámenou událost předala do rukou zástupců městského úřadu, kteří se případem budou zaobírat dále.
 
Našly se jen střepy
 
ŠLUKNOV – Zdejší strážce zákona od pátku dvaadvacátého března letošního roku zaměstnává oznámení majitele kunratické rekreační chalupy, kterou podle jeho slov před časem navštívil nevítaný host. Ten si s sebou z návštěvy odnesl láhev vinného puče a po sobě zanechal jen pár skleněných střepů. To ovšem nebyla poslední návštěva nevítaných osob ve vybraném domě, protože s příjezdem policejního vozu na místo činu bylo odhaleno další nezákonné vniknutí, a tak zdejší muži zákona pracují na dvojitém násilném proniknutí do útrob vybrané oázy klidu, které může skončit až objasněním případné krádeže společně s porušováním domovní svobody.   
 
Přišel o hotovost
 
DĚČÍN - Z šatny zaměstnanců děčínské nadnárodní společnosti zmizela během čtvrteční šichty finanční hotovost. Jelikož si její vlastník není vědom žádných okolností, které by ozřejmily jejich zmizení, obrátil se v pátek 22.3.2013 na policisty z podmokelského obvodního oddělení, kteří se na jeho ztrátu podívají i okem trestního zákoníku. Zda-li se podaří děčínským policistům vnést světlo do temného zákoutí možného přečinu krádeže, ukáže až čas a schopnosti policistů…
 
 
Děčín, 25. března 2013
 
nprap.  Petra  Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem