Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zvonil na zvonky, ťukal na dveře

CHOMUTOV - Ženu obtěžuje již delší domu, nyní je ve vazbě, Sebral mu peníze, Závazky neplní..... 

Zvonil na zvonky, ťukal na dveře
Obvinění z trestných činů poškození cizí věci a nebezpečné pronásledování si převzal od kadaňských kriminalistů 49letý muž ze Stráže nad Ohří. Zřejmě nemůže zapomenout na svoji bývalou přítelkyni, protože ženu neustále kontaktuje. Zvoní na domovní zvonek poškozené, ťuká jí na okna a dokonce sprejem nastříkal na zvonky a zadní stěnu domu hanlivé nápisy. Policisté zjistili, že uvedeného jednání se dopouští opakovaně již delší dobu. Muž byl zadržen a vzhledem k uvedeným skutečnostem byl na státní zastupitelství podán návrh na jeho vzetí do vazby. V neděli doprovodila zadrženého policejní eskorta, na příkaz soudkyně Okresního soudu Chomutov, do vazební věznice v Litoměřicích. V případě odsouzení mu nyní hrozí až roční pobyt ve vězení.

Sebral mu peníze
28letý muž z okresního města popíjel s poškozeným v městském parku alkohol. Pak k němu přistoupil, udeřil ho a z kapsy bundy se mu snažil vytáhnout pouzdro s penězi. Poškozený se mu však bránil a tak dostal druhou ránu, po které odpor zeslábl. S hotovostí ve výši 4 tisíce korun nakonec násilník z místa odešel. Kriminalisté jeho jednání vyhodnotili jako loupež.

Závazky neplní
Úvěrový podvod vyšetřují chomutovští kriminalisté. Uvedeného jednání se dopustil 40letý muž z obce Kalek. V prosinci 2012 uzavřel s poškozenou společností úvěrovou smlouvu na finanční hotovost ve výši 50 tisíc korun. Další úvěrovou smlouvu uzavřel hned za dva měsíce, tentokrát na 15 tisíc korun. Již při sepisování uváděl nepravdivé údaje o své finanční situaci, ani jeden úvěr neplatí a pro poškozené je nekontaktní.

Zloděj v domě
Chomutovští policisté přijali oznámení o vniknutí do domu v Jiráskově ulici. Neznámý pachatel se dostal do sklepních prostor, tyto prohledal a odcizil věci poškozeného – různé elektrické nářadí, vodováhu, křovinořez, svářečku a další věci. Majitel stanovil celkovou škodu na téměř 65 tisíc korun. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Domů nedojel
V obci Přečáply kontrolovali policisté projíždějící vozidlo Hyundai Accent. Za volantem seděl a řídil 20letý mladík z Jirkova. Provedený orientační test na přítomnost návykových látek byl pozitivní, prokázal návykovou látku Cannabis. Jízdu musel muž ukončit, je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

10. listopadu 2014
nprap. Marie Pivková
tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
oddělení tisku a prevence Chomutov
tlf.974 433 207
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz

 

vytisknout  e-mailem