Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Zvyk je železná košile

LITOMĚŘICE – Na svobodě si dlouho nepobyl; Ze střechy odnesl plechy; Okrádal chlebodárce  

Na základě intenzívní činnosti se podařilo litoměřickým kriminalistům objasnit pět případů vloupání do domů, ke kterým došlo v období od 23. prosince 2012 do 31. 1. 2013 na Litoměřicku. V uplynulém týdnu obvinili 44letého muže z Ústecka z trestných činů krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obviněný se k činům doznal. Celková škoda, kterou způsobil za uvedené období je vyčíslena na více jak 100 tisíc korun.
Bylo mu prokázáno vniknutí do tří rodinných domů v Litoměřicích, jednoho v Bohušovicích nad Ohří a v jednom případě se vloupal do rekreačního domu v obci Kamýk. Do objektů vnikal násilným způsobem většinou okny. V jednom případě se domu dostal dokonce střešním vikýřem. Z domů si odnášel elektroniku, šperky ale i elektrické nářadí. Svůj lup vždy zpeněžil a peníze užil pro svou potřebu. Na svobodě si dlouho nepobyl, neboť byl počátkem prosince 2012 propuštěn z výkonu trestu, který vykonával za majetkovou trestnou činnost. Není vyloučeno, že obvinění dotyčného bude rozšířeno o další trestnou činnost na Ústecku a Děčínsku. Na rozhodnutí soudce si počká ve vazbě, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody.
 

Ze střechy odnesl plechy
Lovosičtí policisté ve středu zadrželi 23letého muže z Libochovicka poblíž obce Lkáň i s jeho kořistí. Dotyčný si právě odvážel hliníkové plechy, které doslova olámal ze střechy nedalekého zemědělského objektu. Ještě týž den mu policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření pro trestný čin krádeže. Muž nekradl poprvé a proto trest odnětí svobody, který ho postihne, může dosáhnout až tříleté hranice.
 

Okrádal chlebodárce
V průběhu tohoto roku 53letý muž z Lovosicka okrádal svého zaměstnavatele. V několika případech odvezl ze svého pracoviště měděný materiál do sběrny druhotných surovin a finanční prostředky, které utržil, užíval pro svou potřebu. Celková škoda je vyčíslena na několik desítek tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování ve středu obvinil dotyčného z trestného činu krádeže a pro vyšší škodu kterou způsobil mu hrozí až pětileté vězení. Jeho trestní stíhání probíhá na svobodě.
 

14. 2. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem