Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zvýšené kontroly řidičů

Ms kraj - během Velikonoc dopravní policisté zvýší dohled nad provozem na komunikacích. 

Tak jako každým rokem, také během letošních Velikonoc dopravní policisté zvýší dohled nad provozem na komunikacích.

V pátek 29. března a v pondělí 1. dubna policisté odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje v rámci celorepublikové dopravně bezpečností akce zvýší kontroly dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Akce je vyhlášena v návaznosti na zkušenosti z minulých let, jelikož policisté předpokládají, že by v období velikonočních svátků mohlo dojít k vyššímu počtu dopravních nehod. Nejen z důvodu zvýšeného provozu, ale také proto, že v té době usedají za volant i tzv. „sváteční“ řidiči.

Policisté se zaměří převážně na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technického stavu motorových vozidel, ale také na dodržování ostatních ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Jelikož pomlázka je u české dospělé populace spjata také s konzumací alkoholu, v neposlední řadě budou policisté kontrolovat požití těchto nápojů před jízdou. Zvýšený dohled ovšem mohou motoristé očekávat po celý prodloužený víkend.

Do dopravně bezpečnostní akce se kromě policistů odboru služby dopravní policie krajského ředitelství zapojí také jejich kolegové odboru cizinecké policie a policisté obvodních oddělní ostravského městského ředitelství a jednotlivých územních odborů. Kontroly proběhnou na vytipovaných stanovištích v podstatě na území celého Moravskoslezského kraje. Policisté počítají s tím, že rozmístění hlídek zvolí podle aktuální situace a podle vlastního vyhodnocení dopravně bezpečnostní situace v dané lokalitě. Pro naplnění preventivního účelu celé akce se s policejními hlídkami mohou řidiči setkat hlavně na silnicích s vyšším dopravním zatížením a v místech, kde ze zkušeností z předchozích let hrozí větší riziko nehodovosti.

 


por. Mgr. Daniela Vlčková
28.3.2013
 

vytisknout  e-mailem