Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zvýšení bezpečnosti oblasti

JABLONEC N.N. - Rok 2009 přinesl snížený počet odcizených a vykradených vozidel 

 V průběhu roku 2009 došlo na Jablonecku k odcizení 279 vozidel. Díky různým bezpečnostním opatřením, akcím, instalaci kamerových systémů, větší obezřetnosti občanů se docílilo snížení počtu odcizených vozidel oproti roku 2008 o 94 vozidel.

Nový rok 2010 nezačal pro všechny šťastně. Na Jablonecku řešili policisté především problémy s motorovými vozidly. Jednalo se o krádeže celých motorových vozidel a vykradení dalších.
Zloděje přilákala především vozidla odstavená a plně naložená různými věcmi. Jednalo se především o lyžařskou výbavu, kamery, mobilní telefony a další věci, které jejich majitelé zanechali viditelně uložené ve vozidlech. Tato vozidla stála u penzionů nebo na parkovištích u sjezdovek.
Německý turista odstavil 3.1.2009 ve 12,00 hodin své vozidlo Š Fábia combi na parkovišti pod sjezdovkou Špičák na Horním Tanvaldě. Během hodiny mu neznámý pachatel vozidlo vykradl a odcizil z něho dětský kočárek, sáňky, dětské věci, autosedačku, ale i panenku a dětský fusak. Celkově způsobená škoda představuje částku 301 000 Kč.
V Josefově Dole zase neznámý pachatel rozbil okénko vozidla Š Felicia turistů z Hradce Králové. Odcizil jim autorádio, fotoaparát a snowboardy. Způsobená škoda činí 33 000 Kč.
V neděli 3.1.2010 v době mezi 13,00 a 17,00 hodinou došlo na parkovišti u sjezdovky Filip na Smržovce k odcizení vozidla Renault Megane turistům z Prahy. Způsobená byla vyčíslena na částku 150 000 Kč.
 

 

vytisknout  e-mailem