Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zlatý záchranářský kříž

Severomoravští policisté převzali z rukou prezidenta republiky toto ocenění za profesionální zásah při železničním neštěstí ve Studénce.  

      Ve čtvrtek 19. března 2009 proběhlo v Rothmayerově sále na Pražském hradě slavnostní vyhlášení výsledků projektu Zlatý záchranářský kříž. Ocenění finalistům předal prezident České republiky. Jednalo se již o 10. ročník projektu, který vyhlašuje časopis Rescue report.
IMG_4927.JPG IMG_4927.JPG
       Posláním Zlatého záchranářského kříže je ocenit výjimečné, profesionálně zvládnuté zásahy hasičů, zdravotníků, vojáků, policistů a jiných složek integrovaného záchranného systému, dobrovolníků i profesionálů, stejně jako obětavé činy první pomoci laiků.
 
     Činy za rok 2008 byly nominovány do šesti kategorií. V kategorii Nejlepší záchranářský čin profesionálního týmu zvítězili policisté a hasiči, kteří zasahovali při tragickém neštěstí, které se stalo loni, konkrétně 8. srpna, ve Studénce na Novojičínsku. Projíždějící rychlík tehdy narazil do spadlé mostní konstrukce. Srážku nepřežilo osm cestujících a zraněno bylo několik desítek osob. Severomoravští policisté ve spolupráci s hasiči, zdravotníky a dalšími osobami odvedli tehdy opravdu profesionální výkon. Právem si tak zaslouží ocenění, které jim na Pražském hradě předal prezident České republiky.
Fotogalerie

vytisknout  e-mailem